Trio Uffe Krokfors – Iro Haarla – Barry Altschul plays Carla Bley

  • Aika: 10.11.2015 / Klo: 19:00
  • Paikka: Ravintola Lau­lumiehet, Hietaniemenkatu 2, 00100 Helsinki Voit tilata jazzillallisen, soita 045-2622 991
  • Liput: Liput 15 €, eläkeläiset, työttömät ja Hel­sinki Jazz ry:n jäsenet 10 €, pariskunnat 10+10€, opiskelijat 8€. Ennakkoliput: Digelius Music (www.digelius.com) ja Liveto.fi, liput 16,5/11/8,8€

Uffe Krokfors: kontrabasso, Iro Haarla: flyygeli ja Barry Altschul: rummut

“Sain idean Carla Bleyn sävellysten soittamisesta viime vuonna: Kuunneltuani pitkästä aikaa Paul Bley Trio:n äänityksiä ECM-levymerkille tuli mieleen että Iron kanssa olisi hieno soittaa niitä kappaleita mitä levyillä oli. Säveltäjinä niissä on Annette Peacock ja Carla Bley. Ehdotin tätä asiaa Petri Haussilalle, joka jäi hautomaan asiaa. Tässä vaiheessa ei ollut rumpalista tietoa. Kuukausi sitten Petri sitten soitti ja sanoi, että oli kysynyt Barry Altschulia tähän, joka oli pitkään Paul Bleyn trion rumpalina. Barry suostui ja koska hän on marraskuussa Tanskassa oli kätevää lennättää hänet tänne pariksi päiväksi. Olen oli soittanut Barryn kanssa Juhani Aaltosen tuplatriossa vuosia sitten. Silloin oli lauteilla Junnun trio ja viulisti Billy Bangin trio.

Trion musiikissa pääpaino on luultavasti balladeissa, tosin jollain menevällä välillä höystettynä. Odotamme innolla tätä sessiota ja uskon että meillä ei tule olemaan sen suurempia ongelmia löytää yhteinen sävel vaikka harjoitusaikaa liiemmälti ei oikeastaan ole. Puhumme samaa kieltä kaikki kolme.”

Ulf Krokfors.

Ulf Krokfors sai tämän vuoden Jazzliiton Yrjö-palkinnon.

Konserttia tukevat Helsingin kulttuurikeskus ja Musiikinedistämissäätiö.

Muita konsertteja

David Chevallier trio ja Tomi Nikku