Trio Rissanen – Strandberg – Herrala

  • Aika: 26.05.2015 / Klo: 19.00
  • Paikka: Ravintola Laulumiehet, Hietaniemenkatu 2, 00100 Helsinki (ravintolan ovet avautuvat klo 18.30).
  • Liput: Liput 15 €, eläkeläiset, työttömät ja Helsinki Jazz ry:n jäsenet 10€, opiskelijat 8 €, pariskunnat 10 + 10 €. Ennakkoliput: Digelius Music, Laivurinrinne 2. (www.digelius.com)

Aki Rissanen: flyygeli, Emil Strandberg: trumpetti ja Ville Herrala: basso

“Searching for a free sense of tonality and form”, luonnehti klarinetisti ja saksofonisti Jimmy Giuffre rummutonta triioaan 1960-luvun alussa. Näillä sanoilla voi kuvailla myös Rissasen, Strandbergin ja Herralan muodostaman trion lähestymistapaa ja onpa Giuffren albumit Fusion ja Thesis toimineet jonkunlaisena inspiraationa yhtyeen synnylle. Trio esittää uutta musiikkia yhtyeen kaikilta jäseniltä debyyttiesiintymisessään Laulumiehissä 26.5.2015- vapaata ja persoonallista pohjoismaista third-streamia.

Rissanen ja Strandberg ovat aikaisemmin esiintyneet Frozen Gainsbourg- yhtyeen kanssa Ranskassa yhdessä Mikko Innasen, Per Zanussin ja Stefan Pasborgin kanssa. Laulumiesten konsertin jälkeen kaksikko jatkaa Tukholman Fylkingen-klubille, jossa he esiintyvät basisiti Pär-Ola Landinin kanssa.

Konsertin yhteydessä jaetaan Erik Lindströmin rahaston apuraha, jonka päättävät Musiikkiarkisto JAPAn hallitus ja Erik Lindström.

Lisätietoa Erik Lindströmin rahastosta Japan kotisivuilla.

Konserttia tukevat Helsingin kulttuurikeskus ja Musiikin edistämissäätiö.

Yle Radio 1 nauhoittaa konsertin.

Muita konsertteja

David Chevallier trio ja Tomi Nikku