Sjöström – Mureddu – Kujala – Hauta-Aho – Tuomi

  • Aika: 19.09.2017 / Klo: 19:00, ovet 18:30
  • Paikka: Ravintola Lau­lumiehet, Hietaniemenkatu 2, 00100 Helsinki. Jos haluat jazzillallisen, tilaa se numerosta 045-2622 991
  • Liput: Liput: (käteisellä) 15 €, eläkeläiset, työttömät ja Hel­sinki Jazz ry:n jäsenet 10 €, pariskunnat 10+10€, opiskelijat 8€. Ennakkoliput: Digelius Music, Laivurinrinne 2 tai Liveto.fi, jolloin lippujen hinnat: 16,5/11,5/9,5 €.

Berliinissä nykyään vaikuttava sopraanosaksofonisti Harri Sjöström käy pikaisella vierailulla Suomessa ja hän on koonnut tämän syksyn konserttiinsa mukaansa vapaan improvisoinnin suomalaisia taitajia.

Suomalaisen vapaan jazzin & improvisaation veteraani kontrabasisti Teppo Hauta-Aho on tehnyt jo vuosikymmeniä yhteistyötä Harrin kanssa erilaisissa kokoonpanoissa sekä Suomessa että Euroopassa. Teppo on myös arvostettu erityisesti kontrabassoon keskittynyt nykysäveltäjä. Veli Kujala on harmonikkansa kanssa usein vapaisiin improvisaatioihin syöksyvänä artistina hänen klassisen musiikin toimintansa lisäksi. Veli ja Harri ovat usein esiintyneet duona. Rumpali Janne Tuomi on myös usein esiintynyt Harrin kanssa ja hänet tunnetaan useiden tamperelaista jazz- ja nykymusiikkiyhtyeiden jäsenenä. On kiinnostavaa kuulla Sibelius-Akatemiassa työskentelevää Libero Mureddua vapaan improvisaation pyörteissä.

Nykymusiikin virtuoosit pensselöivät ääniaalloille moniulotteisia maisemia ja kuljettavat vietellen draamankaaren eri käänteisiin. Reaaliaikaisesti sävelletyssä musiikissa kokonaisuuden luo huippuunsa viritetty osaaminen, mikä artistien käsissä muovautuu yllätyksellisiksi harmonioiksi ja kirpaiseviksi dissonansseiksi. Teokset pysäyttävät, tempaavat mukaan, hylkäävät, riisuvat, naurattavat mutta ennen kaikkea tarjoavat kuulijoille mitä laajaulotteisimman ja ainutkertaisimman maistelumenun Suomen kuuminta ”echtzeitmusik´ia”. Hyppää nykyhetken aaltoihin ja sukella elämysmatkalle improvisaation kiehtovaan maailmaan.

Konsertin ohjelma:

Trio: Harri Sjöström: saksofonit, Veli Kujala: harmonikka ja Teppo Hauta-aho: kontrabasso

lyhyt väliaika

Kvintetti: Harri Sjöström: saksofonit, Liber Mureddu: flyygeli, Veli Kujala: harmonikka, Teppo Hauta-aho: kontrabasso ja Janne Tuomi: rummut

Konserttia tukevat Helsingin kulttuurikeskus ja Jazz Finland LIVE (Musiikin edistämissäätiö).

Janne Tuomi

Libero Mureddu

Veli Kujala

Teppo Hauta-aho

Harri Sjöström

Livetosta liput

Muita konsertteja

David Chevallier trio ja Tomi Nikku