PLOP & Seppo Kantonen

  • Aika: 27.01.2015 / Klo: 19.00
  • Paikka: Ravintola Laulumiehet, Hietaniemenkatu 2, 00100 Helsinki (ravintolan ovet avautuvat klo 18.30).
  • Liput: Liput 15 €, eläkeläiset, työttömät ja Helsinki Jazz ry:n jäsenet 10€, opiskelijat 8 €, pariskunnat 10 + 10 €. Ennakkoliput: Digelius Music, Laivurinrinne 2. (www.digelius.com)

Mikko Innanen: puhaltimet, Ville Herrala: basso, Joonas Riippa: rummut & Seppo Kantonen: flyygeli

jaZZanti-konserttisarjan aloittaa tänä vuonna sarjan kuudennen vuoden kunniaksi sarjan ensimmäi­sessä konsertissa 2009 esiintynyt Plopin ja Seppo Kantosen yhdistelmä. Tulemme kuulemaan näitä maan mainioita muusikoita myös eri kokoonpanoissa kuten ensimmäisessäkin yhteiskonsertissa. Seppo Kantosen trion konsertti viime syksynä (11.11) oli kauden parhaita konsertteja joten myös tä­mäkin ilta tullaan muistamaan pitkään.

Muusikot esiintyvät keikalla kvartettina ja saamme kuulla tälle kvartetille tehtyjä uusia sävellyksiä!

PLOP on kahdeksanvuotias helsinkiläisyhtye, jonka persoonallinen mutta juureva tyyli on hankki­nut paljon ystäviä maamme avantgardejazzyleisön joukosta sekä enenevissä määrin myös ulkomail­ta. Yhteistyön voimaan uskova trio koostuu nuoren polven jazzveteraaneista jotka ovat kukin tahoil­laan saavuttaneet mainetta monissa suomalaisissa ja kansainvälisissä kokoonpanoissa.

Yhtyeen saksofonisti Innanen palkittiin Jazzliiton Yrjö-palkinnolla 2008 ja oli ehdolla Pohjoismai­den Neuvoston Musiikkipalkinnon saajaksi 2011. Basisti Ville Herrala ja rumpali Joonas Riippa on tällä hetkellä kenties maamme näkemyksellisin ja arvaamattomin rytmikaksikko. Tälle yhtyeelle va­paus ei ole vain retoriikkaa vaan toteutunut tahtotila. Kaikki trion jäsenet säveltävät yhtyeelle ohjel­mistoa, mutta esiintymisten spontaanin luonteen takia – PLOPin konsertit saattavat olla keskenään hyvinkin erilaisia – kaikkien tai kenenkään sävellyksiä ei välttämättä esitetä.

https://www.facebook.com/PLOPJAZZ?fref=ts

http://jazzfinland.fi/yhtye/plop

http://www.fiaskorecords.com/records/FRLP-71.fi.php

Ansiokkaan jazz-kirjoittajan Jazzpossun arviointi PLOP & Seppo Kantosen jaZZantikonsertista:

http://rosvot.fi/jazzpossu/jazzanti-plop-seppo-kantonen-laulumiehissa

 

Plop_1

Pianisti Seppo Kantonen (s. 1963) on soittanut komean uransa varrella niin monissa yhteyksissä, että lyhyessä katsauksessa on mahdotonta tehdä oikeutta monipuolisen pianistin kaikille tekemisille. Hyvän esimerkin Kantosen jazzorientoituneisuudesta ja merkityksestä suomalaiselle jazzille hänen uransa alusta alkaen antaa Kantoselle myönnetty Yrjö-palkinto jo vuonna 1985: vain muutama vuo­si sen jälkeen, kun nuori pianisti oli vasta astunut jazzin kentälle.

Kantosen työnantajiin on vuosien varrella kuulunut niin UMO, saksofonisti Eero Koivistoinen, rumpali Jukkis Uotila kuin lukuisat Sibelius-Akatemian jazzosaston opiskelijatovereiden bänditkin. Viime vuosina Kantosen kosketinsoittajan taitoja ovat hyödyntäneet yhä useammat bändiliiderit myös Suomi-jazzin nuoresta sukupolvesta, esimerkiksi Mikko Innanen Innkvisitio-kvartetissa. UMOn riveissä Kantosta kuullaan edelleen säännöllisesti.

http://jazzfinland.fi/artisti/seppo-kantonen

Seppo Kantonen

Muita konsertteja

David Chevallier trio ja Tomi Nikku