Ohjus trio featuring Jone Takamäki

  • Aika: 23.02.2016 / Klo: 19:00
  • Paikka: Ravintola Lau­lumiehet, Hietaniemenkatu 2, 00100 Helsinki. Jos haluat jazzillallisen, tilaa se numerosta 045-2622 991.
  • Liput: 15 €, eläkeläiset, työttömät ja Hel­sinki Jazz ry:n jäsenet 10 €, pariskunnat 10+10€, opiskelijat 8€. Ennakkoliput: Digelius Music (www.digelius.com) tai Liveto.fi, jolloin lippujen hinnat: 16,5/11/8,8 €.

Ohjus Trio

Johannes Sarjasto: saksofonit
Vesa Ojaniemi: kontrabasso
Ilmari Heikinheimo: rummut, perkussiot

Jone Takamäki: puhaltimet ja muut instrumentit

Ohjus Trio on saksofonisti Johannes ”Ohjus” Sarjaston, rumpali Ilmari Heikinheimon ja basisti Vesa Ojaniemen 2015 perustettu kokoonpano, jonka lähtökohtana on laittaa yhteen kolmen ilmaisuvoimaisen muusikon persoonalliset näkemykset, herkät korvat sekä erilaiset vuosien aikana kertyneet vaikutteet ja luoda omaleimaista musiikkia jossa kuuluvat jazzin lisäksi monet eri musiikin muodot. Tehosekoittimena toimii improvisaation punainen lanka, tuloksena jotain odottamatonta joka on aivan muuta kuin osiensa summa. “Style is not music” -Tony Williams (1945-1997). Mikä sitten? Kuunnelkaa.

Tämän tuoreen, mutta yhdellä jazzin klassisimmista instrumentaatioista varustetun yhtyeen soundin kyydissä kuulijalle saattaakin avautua mielenkiintoisen yllättäviä ja hienoja hetkiä laidasta laitaan – kunhan vain pitää korvansa ja mielensä avoinna.

Yhtyeen jäsenet ovat aikaisemmin soittaneet mm. yhtyeissä Sound & Fury, Raoul Björkenheim Triad, Sakari Kukko SatieCutie, Soul Valpio band, Tape Machine, Kasperi Sarikoski Nuance, Uinuva, Alhos jne.

 

Ohjus trio 1

jaZZanti-konsertissa trion vieraaksi saapuu eräs kotimaisen vapaan ilmaisun merkkihenkilö, saksofonisti/multipuhaltaja Jone Takamäki, joka muistetaan muusikkona ehkä parhaiten 80-luvun alun omasta Jone Takamäki-triostaan sekä Raoul Björkenheimin Krakatau-yhtyeestä. Myös Otna Eahket yhdessä Antti Hytin, Tom Nekljudowin ja Timo Hietalan kanssa oli Takamäen merkittävimpiä yhtyeitä 90-luvun lopulla, kuten myös MA-A trio 2000-luvulla eri kokoonpanoineen. Hänen viimeaikaisimpia musiikillisia projektejaan ovat olleet Krakatau-yhtyeen uudelleen aktivoitumisen ohella duo rumpali Markku Ounaskarin, sekä trio kitaristi Lauri Hyvärisen ja rumpali Naoto Yamagishin kanssa. Viime vuosina Takamäki on keskittynyt myös japanilaisiin shakuhachi ja hochiku-huiluihin, mestarinsa Atsuya Okudan oppilaana. Takamäki opettaa myös ääni-ilmaisua Teatterikorkeakoulun valo- ja äänisuunnittelun linjalla ja esiintyy tällä hetkellä aktiivisesti näyttelijä Ilkka Heiskasen kanssa suomea kiertävässä Runomiehet -varieteessa.

Jone 5

Konserttia tukevat Helsingin kulttuurikeskus ja Musiikin edistämissäätiö.

Muita konsertteja

David Chevallier trio ja Tomi Nikku