Kuàra

  • Aika: 28.10.2014 / Klo: 19.00
  • Paikka: Ravintola Laulumiehet, Hietaniemenkatu 2, 00100 Helsinki (ravintolan ovet avautuvat klo 18.30).
  • Liput: Liput 15 €, eläkeläiset, työttömät ja Helsinki Jazz ry:n jäsenet 10€, opiskelijat 8 €, pariskunnat 10 + 10 €. Ennakkoliput: Digelius Music, Laivurinrinne 2. (www.digelius.com)

Trygve Seim: saksofonit, Samuli Mikkonen: piano ja Markku Ounaskari: rummut

Kuára trion 2010 julkaistulla debyyttilevyllä Kuára – Psalms and Folk songs (ECM Records 2116) trio tutkiskeli suomalais-ugrilaisen kansan musiikin melodiamaailmaa ja vanhoja venäläisiä uskonnollisia hymnejä, keskeisessä roolissa oli norjalainen trumpetisti ja laulaja Per Jørgensenin ilmeikäs ja spontaani ilmaisu.

Viimeisen vuoden aikana on trio työskennellyt toisen ilmaisuvoimaisen ja ilmeikkään norjalaisen muusikon kanssa – nimittäin saksofonisti Trygve Seimin kanssa, joka on yhtä lailla ilmaisultaan juureva ja intensiivinen, mutta jolla on soitossaan selvästi erottuva lyyrinen rauhallisuus.

Trion suomalaisille jäsenille, rumpali Markku Ounaskarille ja pianisti Samuli Mikkoselle, uusi ryhmä on osittain paluuta vapaamuotoiseen soittamiseen ja spontaaniin improvisointiin, joita he alunperin toteuttivat duona, mutta myös siirtymistä uusien musiikillisten voimien määrittelemään tilaan.

Vuoden 2014 konserteissaan trio soittaa omia, nykyiselle kokoonpanolle sovitettuja sävellyksiä – näillä tuoreilla musiikillisilla komponenteilla Kuàra trio suuntaa kohti uusia horisontteja.

http://samulimikkonen.com/

Muita konsertteja

David Chevallier trio ja Tomi Nikku