Kari Ikonen ja Mikko Iivanainen: soolot ja duo

  • Aika: 22.09.2020 / Klo: 19.00 (ravintolan ovet avautuvat klo 18.30).
  • Paikka: Ravintola Lau­lumiehet, Hietaniemenkatu 2, 00100 Helsinki.
  • Liput: 18 €, eläkeläiset, työttömät ja Hel­sinki Jazz ry:n jäsenet 12 €, pariskunnat 12+12€, opiskelijat 10€. Ennakkoliput: Digelius Music (käteisellä), Laivurinrinne 2 tai tältä sivulta, jolloin lippujen hinnat: 19,5/13,5/11,5 €

Kari Ikonen: piano ja preparoitu piano

Kari Ikosen uutukainen soolopianorepertuaari ”Impressions, Improvisations & Compositions” julkaistiin levyn muodossa elokuussa 2020 saksalaisen Ozella Music:in toimesta. Nimensä mukaisesti tämän Kandinsky-inspiroituneen levyn musiikki koostuu Ikosen sävellyksistä ja improvisaatioista, joissa pianon sointikirjo on viety uusiin ulottuvuuksiin preparointeineen ja erikoistekniikoineen. Vaikutteita kuullaan mm. japanilaisesta koto-musiikista, sekä varsinkin arabimusiikista, johon Ikonen on erityisen mieltynyt. Arabimusiikin maqam-asteikot mikrointervalleineen onnistuvat flyygelillä taiteilijan itse kehittämän Maqiano-laitteen avulla! Tämä vähintäänkin mullistava keksintö on jo herättänyt valtavasti kiinnostusta maailmalla, kun Ikonen on esitellyt sitä konserteissaan keväästä 2019 alkaen.

Väliaika

Mikko Iivanainen: kitarat

Konsertti juhlistaa kitaristi Mikko Iivanaisen keväällä julkaistua sooloalbumia A River Runs Through It, jolla Iivanainen on heittäytynyt itselleen täysin uuteen projektiin sooloartistina. Mikko Iivanainen on erottunut suomalaisen jazzin kentällä harmonisella syvyydellään sekä saundien monipuolisuudella. Tämä kuuluu myös uusissa sävellyksissä, joita taiteilija esittää sekä akustisella että sähkökitaralla. Iivanainen käyttää myös matalampivireistä baritonikitaraa ja joissakin sähköisissä kappaleissa loopperia.

Sooloprojekti on Iivanaisen pitkäaikainen haave. Luottaminen omiin sävellyksiin ja soittoon on vaatinut paljon työtä. “Olen hakenut harjoittelun kautta luottoa myös vähäeleisyyteen. Yhtä lailla kuin teknisen osaamisen kehittäminen on tärkeää, niin tärkeämpää on kuitenkin se musiikin tekijä x. Sitä, mitä ei voi selittää eikä kirjoittaa nuotille. Sanotaanko sitä sitten sieluksi? Mistä se koostuu? On ollut hieno matka sitä selvitellessä, ja matka jatkuu.” Mikko Iivanainen on monista kokoonpanoista tuttu monipuolinen kitarataiteilija, joka on vaikuttanut useissa maamme eturivin jazzyhtyeissä, kuten Free Control, Nordic Trinity sekä Loco Motife. Ajankohtaisia kokoonpanoja ovat myös Johanna ja Mikko Iivanainen duo sekä kvartetti yhdessä Johanna Iivanaisen, Maria Kalaniemen ja Timo Alakotilan kanssa. Iivanainen julkaisi ensimmäisen soololevynsä “Last Room” vuonna 2014.

Mikon soolon jälkeen esiintyvät Kari ja Mikko duona.

Yhteyslinkit:

www.kariikonen.com

www.mikkoiivanainen.com

www.facebook.com/mikkoiivanainenmusic

Kuvat: Kari Ikonen – Sakari Puhakka, Mikko Iivanainen – Ulla Nikula

Konserttia tukevat Helsingin kaupunki ja Jazz & Folk Finland LIVE (Musiikin edistämissäätiö).

Muita konsertteja

jaZZanti-konsertti – NIMBY

Sylvain Rifflet (FR) & Verneri Pohjola