Joona Toivanen – Lone Room -soolopianolevyn julkistuskonsertti

  • Aika: 27.09.2016 / Klo: 19:00, ovet 18:30
  • Paikka: Ravintola Lau­lumiehet, Hietaniemenkatu 2, 00100 Helsinki. Jos haluat jazzillallisen, tilaa se numerosta 045-2622 991.
  • Liput: 15 €, eläkeläiset, työttömät ja Hel­sinki Jazz ry:n jäsenet 10 €, pariskunnat 10+10€, opiskelijat 8€. Ennakkoliput: Digelius Music (www.digelius.com) tai Liveto.fi, jolloin lippujen hinnat: 16,5/11,5/9,5 €.

Joona Toivanen: flyygeli

Italialainen Cam Jazz julkaisee suomalaisen jazzpianismin kärkikaartiin kuuluvan Joona Toivasen Lone Room -soolopianolevyn syyskuussa. Levynjulkaisun yhteydessä Toivanen esiintyy kiertueella Suomessa ja Ruotsissa.
Italialainen levy-yhtiö Cam Jazz julkaisee kotimaisen jazzpianisti Joona Toivasen soolopianolevyn 23. syyskuuta. Lone Room -albumi on Toivasen toinen soolopianolevy vuonna 2013 ilmestyneen Polarities-albumin jälkeen ja järjestyksessään kolmas levytys Cam Jazzilla. Kolme vuotta sitten julkaistu Polarities keräsi julkaisunsa aikaan runsaasti kiitettäviä arvioita medialta, ja uudella albumilla kuullaan lisää Toivasen kiitoksia keränneitä tunnistettavia, lähes klassisia melodioita sekä hengittävää, mutta tyylikästä modernia pianojazzia. Italialainen Cam Jazz on 16-vuotias itsenäinen levy-yhtiö, joka on Toivasen uutukaisen lisäksi julkaissut aiemmin musiikkia myös muilta nimekkäiltä suomalaisilta jazzyhtyeiltä, kuten SUN Triolta ja Big Bluelta.
Suomen tällä hetkellä kansainvälisesti tunnetuimpiin jazzpianisteihin lukeutuva Joona Toivanen (s. 1981) on tullut monelle tutuksi oman trionsa kautta, joka on aktiivisesti keikkaillut ja julkaissut materiaalia jo lähes kahdenkymmenen vuoden ajan. Toivasen triossa vaikuttaa hänen itsensä lisäksi rumpali Olavi Louhivuori sekä kontrabasisti Tapani Toivanen, ja triolta on ilmestynyt tähän mennessä viisi albumia. Toivanen vaikuttaa parhaillaan Göteborgissa, Ruotsissa ja oman trionsa sekä useiden muiden yhtyeprojektiensa lisäksi toimii osana perhokalastusta sekä jazzia yhdistävää Jazz & Fly Fishing -yhtyettä ja -konseptia, jonka musiikkia on julkaistu niin DVD- kuin äänitemuodossa.
Lone Roomin sävellyksissä ja Toivasen soitossa yhdistyvät pohjoismaisesta jazzista tuttu melankolisuus ja kaiho, lyyrisyys sekä vahvat, tunnistettavat melodialinjat. Levy koostuu kahdeksasta kappaleesta, joista osa on pidemmälle sävellettyjä ja osa jättää enemmän tilaa vapaalle improvisaatiolle. Albumin sävellykset muodostavat pitkiä kaaria, joissa korostuu läsnäoleva tunnelma, matkan alku sekä päämäärä. “Kyseessä ei ole kuitenkaan täysin vapaasti improvisoitu musiikki, vaan kappaleilla on rakenteet ja raamit, jotka ohjaavat improvisaatiota”, Toivanen kertoo itse uutukaisestaan. “En halunnut päättää kappaleiden kestoa, vaan soitin ja improvisoin niiden ympärillä sen verran kuin tuntui luontevalta.” Kun ensimmäisellä soolopianolevyllään Toivanen kehitti teemoja preparoidun pianon sekä päällekkäisäänitysten ympärille, kuullaan Lone Roomissa jälleen uusia tapoja preparoida flyygeliä, mutta myös orgaanisempaa ja puhtaampaa jazzpianismia, tällä kertaa ilman päällekkäisäänityksiä.

Konserttia tukevat Helsingin kulttuurikeskus ja Musiikin edistämissäätiö.

joonatoivanen.com

Joona Toivanen: Lone Room
Cam Jazz 2016 (CAMJ 7904-2)
1. Impromptu / 2. Lowlands / 3. Lone Room / 4. Moon Illusion / 5. Kafka / 6. Elder / 7. Highlands / 8. Whale Song

Joona Toivanen, piano & sävellykset

joona toivanen 3 photo andrea boccalini

Muita konsertteja

David Chevallier trio ja Tomi Nikku