Jone Takamäki & Markku Ounaskari

  • Aika: 10.11.2016 / Klo: 19:00, ovet 18:30
  • Paikka: Ravintola Lau­lumiehet, Hietaniemenkatu 2, 00100 Helsinki. Jos haluat jazzillallisen, tilaa se numerosta 045-2622 991.
  • Liput: 15 €, eläkeläiset, työttömät ja Hel­sinki Jazz ry:n jäsenet 10 €, pariskunnat 10+10€, opiskelijat 8€. Ennakkoliput: Digelius Music (www.digelius.com) tai Liveto.fi, jolloin lippujen hinnat: 16,5/11,5/9,5 €.

Jone Takamäki: puhaltimet ja sekalaiset instrumentit ja Markku Ounaskari: rummut, perkussiot

Jone Takamäki on kotimaisen vapaan ilmaisun merkkihenkilö, saksofonisti/multipuhaltaja, joka muistetaan muusikkona ehkä parhaiten 80-luvun alun omasta Jone Takamäki-triostaan sekä Raoul Björkenheimin Krakatau-yhtyeestä. Myös Otna Eahket yhdessä Antti Hytin, Tom Nekljudowin ja Timo Hietalan kanssa oli Takamäen merkittävimpiä yhtyeitä 90-luvun lopulla, kuten myös MA-A trio 2000-luvulla eri kokoonpanoineen. Hänen viimeaikaisimpia musiikillisia projektejaan ovat olleet Krakatau-yhtyeen uudelleen aktivoitumisen ohella duo rumpali Markku Ounaskarin, sekä trio kitaristi Lauri Hyvärisen ja rumpali Naoto Yamagishin kanssa. Viime vuosina Takamäki on keskittynyt myös japanilaisiin shakuhachi ja hochiku-huiluihin, mestarinsa Atsuya Okudan oppilaana. Takamäki opettaa myös ääni-ilmaisua Teatterikorkeakoulun valo- ja äänisuunnittelun linjalla.

Markku Ounaskari on yksi Suomen työteliäimmistä jazzrumpaleista, esiintyen useassa suomalaisessa että kansainvälisessä yhtyeessä. Tällä hetkellä Markku on mukana mm. seuraavissa yhtyeissä: Raoul Björkenheimin Ecstasy, Iro Haarla trio ja Kari Ikonen trio. Ulkomaisista yhtyeistä voidaan mainita Sinikka Langeland, Trygve Seim, Lee Konitz, Kenny Wheeler, Tomasz Stanko ja Marc Ducret.

Vuonna 2014 Ounaskari sai Jazzliiton Yrjö palkinnon, jonka jakotilaisuudessa hän esiintyi ensi kertaa duona Jone Takamäen kanssa. Duolta on tulossa ulos myös ensimmäinen levy. Duon musiikki muodostuu kummankin muusikon laajoista musiikkiarsenaaleista vapaan musiikin tekemisen viitekehyksessä.

Konserttia tukevat Helsingin kulttuurikeskus ja Musiikin edistämissäätiö.

Muita konsertteja

David Chevallier trio ja Tomi Nikku