IMPULSION – Mika Kallio ja Satu Rinnetmäki

  • Aika: 03.01.2017 / Klo: 19:00, ovet 18:30
  • Paikka: Ravintola Lau­lumiehet, Hietaniemenkatu 2, 00100 Helsinki. Jos haluat jazzillallisen, tilaa se numerosta 045-2622 991.
  • Liput: 15 €, eläkeläiset, työttömät ja Hel­sinki Jazz ry:n jäsenet 10 €, pariskunnat 10+10€, opiskelijat 8€. Ennakkoliput: Digelius Music (www.digelius.com) tai Liveto.fi, jolloin lippujen hinnat: 16,5/11,5/9,5 €.

Mika Kallio – rummut, kellot, gongit

Satu Rinnetmäki – tanssi

IMPULSION on improvisoitu teos soolorumpalille ja tanssijalle.

Teoksen lähtökohtana ovat rytmin, äänen ja liikkeen monimuotoiset impulssit sekä niiden avulla luotavat vahvat jännitteet. Rummut ja erityisesti metallisoitti­met tuottavat soidessaan voimakasta värähtelyä. Teos tutkii tämän värähtelyn ja tanssijan liike-energian vuorovaikutusta ja pyrkii saamaan nämä kaksi element­tiä resonoimaan vahvasti ja läsnäolevasti keskenään.

Mika Kallio on valmistunut Sibelius-Akatemian jazzosastolta musiikin maisterik­si vuonna 2002. Hän julkaisi ensimmäisen soololevynsä vuonna 2008. Tänä syksynä julkaistavan Impulsion soololevyn lisäksi Kalliota työllistävät tällä hetkellä mm. Mikko Innanen 10+, Teemu Viinikainen Trio, Pauli Lyytinen Magne­tia orkesteri ja Jussi Fredriksson Trio.

Satu Rinnetmäki on helsinkiläinen freelance tanssitaiteilija. Hän on valmistunut tanssitaiteen maisteriksi Taideyliopiston Teatterikorkeakoulusta vuonna 2015.

Satu on esiintynyt useilla tanssifestivaaleilla Suomessa: mm Kuopio tanssii ja soi, Täydenkuun tanssit, Savonlinnan balettijuhlat, Kaktus, UrbanApa ja Olohuone 306,4km2 Kaupunkifestivaali.

Viimeisimpiä esityksiä ovat olleet tanssija Anni Puuperän kanssa tehdyt Trash land ja POST POST NATURE.

Levy: Mika Kallio – Impulsion, Fredrikssonmusic FRMCD021

Mika Kallio

Konserttia tukevat Helsingin kulttuurikeskus ja Musiikin edistämissäätiö.

Kuva: Mikko Keski-Vähälä

Muita konsertteja

David Chevallier trio ja Tomi Nikku