Cappozzo-Innanen-Kantonen-Riippa

  • Aika: 26.09.2017 / Klo: 19:00, ovet 18:30
  • Paikka: Ravintola Lau­lumiehet, Hietaniemenkatu 2, 00100 Helsinki. Jos haluat jazzillallisen, tilaa se numerosta 045-2622 991.
  • Liput: Liput: (käteisellä) 15 €, eläkeläiset, työttömät ja Hel­sinki Jazz ry:n jäsenet 10 €, pariskunnat 10+10€, opiskelijat 8€. Ennakkoliput: Digelius Music , Laivurinrinne 2 tai Liveto.fi, jolloin lippujen hinnat: 16,5/11,5/9,5 €.

Mikko Innanen: Olen kuullut Cappozzoa ensi kerran Sibelius-Akatemian Kamarimusiikkisalissa duona Joelle Leandren kanssa monta vuotta sitten. Konsertti teki suuren vaikutuksen ja muistan ajatelleeni, että olisi mahtavaa päästä joskus hänen kanssaan soittamaan.

Olen sittemmin törmännyt häneen jazzklubeissa ja -festivaaleilla siellä täällä, välillä yleisössä ja välillä itse lavalla ja Cappozzo yleisössä. Viimeksi tapasin trumpetistin Ranskan Toursissa pari vuotta sitten, kun olimme paikallisessa Le Petit Faucheaux -klubissa esiintymässä Mikko Innanen & Innkvisitio -yhtyeeni kanssa. Konsertin jälkeen Cappozzo tuli kiittelemään soittoamme ja vaikutti erityisesti ihastuneen rumpalimme Joonas Riipan rumputyöskentelyyn (kukapa ei?).

Laulumiesten keikka juontaa juurensa vahvasti tähän kohtamiseen, vaikka tällä kertaa Seppo Kantonen soittaakin flyygeliä eikä syntetisaattoreita kuten Innkvisitiossa eikä saksofonisti Liudas Mockunas ole nyt mukana. Odotan innolla päästä vihdoin soittamaan yhdessä tämän eurooppalaisen huipputrumpetistin ja -improvisoijan kanssa.

Jean-Luc Cappozzo: trumpetti
Mikko Innanen: saksofonit
Seppo Kantonen: flyygeli
Joonas Riippa: rummut

Konserttia tukevat Helsingin kulttuurikeskus ja Jazz Finland LIVE (Musiikin edistämissäätiö).

Konsertti järjestetään yhteistyössä Vapaat Äänet -tuotannon kanssa.

Jean-Luc Cappozzolla on konsertteja suomalaisen vapaan improvisaation taitajayhtyeen Olavi trion kanssa. Heidät voi kuulla Malmitalolla su 24.9.2017 klo 17.00. Lisätietoja:
http://www.malmitalo.fi/fi/tapahtumat/event/D61E01623C51DB4139B00947FA462EF0/Olavi_Trio___Jean-Luc_Cappozzo

Muita konsertteja

David Chevallier trio ja Tomi Nikku