Augur Ensemble

  • Aika: 19.04.2016 / Klo: 19:00
  • Paikka: Ravintola Lau­lumiehet, Hietaniemenkatu 2, 00100 Helsinki. Jos haluat jazzillallisen, tilaa se numerosta 045-2622 991.
  • Liput: 15 €, eläkeläiset, työttömät ja Hel­sinki Jazz ry:n jäsenet 10 €, pariskunnat 10+10€, opiskelijat 8€. Ennakkoliput: Digelius Music (www.digelius.com) tai Liveto.fi, jolloin lippujen hinnat: 16,5/11/8,8 €.

Augur Ensemblessä on viisi tunnustettua muusikkoa Sveitsistä, Norjasta ja Ruotsista. Heidän päämääränä on työskennellä kollektiivisesti avoimien sävellysten pohjalta työstäen niitä improvisatorisesti. Yhtye palaa hyvin vanhaan tapaan luoda musiikkia: säveltäminen, sovittaminen ja improvisointi ovat samanarvoisia taiteellisia elementtejä. Yhtyeen rikas äänimaailma on luomistyön tärkeä ankkuri ja siihen yhdistyy traditionaaliset ja laajennetut soittotekniikat. Äänimaailma voi pohjautua instrumentaaleista, tonaalisesti vapaista neliäänisistä kuoro-osista, rytmikerroksista, kirkkaasta hurinasta pehmeisiin suhinoihin. Sana ”kamarimusiikki” on usein
liitetty musiikin dynamiikkaan, joka parhaiten välittyy täysin akustisissa ympäristöissä: Augur Ensemble ei tarjoa suurta pamausta, vaan herkän ja monitahoisen soittajien ja tilan kohtaamisen. Kiertueen kunniaksi mukana on erikoisvieras, Bobo Stenssonin triosta tunnettu, ruotsalainen huippurumpali Jon Fält.

Fabian M. Mueller ja Kaspar von Grünigen perustivat yhtyeen 2010 ja se sai jo samana vuonna St Gallen kaupungin kulttuuriosaston palkinnon. Tähän mennessä Augur Ensemble on julkaissut yhden studioalbumin ja kiertänyt Sveitsissä, Saksassa, Ranskassa, Itävallassa, Suomessa ja Norjassa.

Anni Elif Egecioglu on ruotsalais-turkkilainen laulaja, sellisti ja säveltäjä, joka on useamman vuoden vaikuttanut Suomen puolella. Moneen taipuva ja useita sävyjä hallitseva Egecioglu on ehtinyt vaikuttaa jo useissa suomalaisissa sekä kansainvälisissä klassisen musiikin, popmusiikin sekä jazzin rajapinnalla liikkuvissa yhtyeissä, kuten Elifantreessä, Kauhukakarassa, Mia Meessä ja Augur Ensemblessa. Tässä konsertissa saadaan nauttia Augur Ensemble-yhtyeen mystiikasta.

Eirik Dørsdal (NO): trumpetti
Anni Elif Egecioglu (FI/SE): sello, laulu
Fabian M. Mueller (CH): flyygeli
Kaspar von Grünigen (CH): kontrabasso
Jon Fält (SE): rummut

Augur Ensemble

Auguurin tehtävä oli muinaisessa Rooman valtakunnassa arvovaltainen ja hyväpalkkainen valtiollinen virka, hänen tehtävänsä oli ennustaa tulevaisuutta tutkimalla lintujen lentoa, jopa paloitella niitä ja ennustaa eläinkokeiden avustuksella. Augut Ensemble ei käytä hyväkseen lintuja, nämä kuusi auguuria eivät väitä ennustavansa tulevaisuutta – he mieluummin varautuvat tulevaan toisella lailla – kohtaamalla tuntemattoman pelottomasti soittaen koukkuisia melodioita, kieroja rytmejä ja ennalta arvaamattomia äänimaisemia.

augurlive2_m

Kuvat: André Störiko

Konserttia tukevat Helsingin kulttuurikeskus ja Musiikin edistämissäätiö.

Muita konsertteja

David Chevallier trio ja Tomi Nikku